APPELBOMEN
PERENBOMEN
KERSENBOMEN
PRUIMENBOMEN
NOTENBOMEN
SIERBOMEN
AANBIEDINGEN
EXCLUSIEVE HOOGSTAMMEN
FRUITBOMEN IN BAK
Disclaimer
Nieuws - Water geven en Bemesten juni 2017 (12-06-2017)Water geven en Bemesten juni 2017 (12-06-2017)

Beste Fruitboomliefhebbers,

Water

Omdat de bodem erg droog is, is het hoog tijd voor een nieuwsbrief van Douwe Dokter.
We willen benadrukken hoe belangrijk het is om de bomen echt veel water te geven.
Na de regen van vorige week lijkt het nat is maar niets is minder waar. Het bovenste laagje van de grond is nat maar dit is niet genoeg voor de fruitbomen.
Wij adviseren om de bomen (met name de bomen die dit jaar en vorig jaar geplant zijn) minimaal 3 x per week flink water te geven. Flink water is ongeveer 200-400 liter water per boom, te veel water geven kan niet. Het is van levensbelang!

Bemesten
Nu de bomen hebben gebloeid en de vruchten al behoorlijk vorm beginnen te krijgen mag er om de 2 weken een handje koemestkorrels gestrooid worden. Komestkorrels kun je kopen in elke tuincentrum of boerenbondwinkel.

Junirui
Over een tijdje zal de zogenaamde junirui plaatsvinden. Dit is een natuurlijke uitval van de jonge vruchten, het is goed voor de balans van de boom en komt bovendien de smaak van de vruchten ten goede.  Na deze rui zal het echt duidelijk worden of het een overvloedige of een normale oogst gaat worden. Begin dus nog niet zelf met het uitdunnen van de vruchten, dit hoeft pas eind juli/augustus te gebeuren.

Aanbieding
Momenteel hebben we hele mooie druivenranken van 15 jaar oud in ons assortiment. Mooie knoestige stammen. Ga naar de website Douwe Dokter.nl voor foto’s en meer informatie.

Hartelijke groet,
Douwe Dokter.nl

Terug
DouweDokter.nl   |   Noorddijk 25   |   1463 PJ Noordbeemster   |   T: 06-20386518   |   E: info@douwedokter.nl