Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

DouweDokter.nl - oude (fruit)bomen behouden op een nieuwe plek  

Douwe Dokter net gerooide oude perenboom opgetild door rupskraanDouwe Dokter net gerooide oude perenboom opgetild door rupskraan

 

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het (ver)planten en (ver)kopen van historische fruitbomen, notenbomen, laan- en sierbomen. Zo behouden we oude rassen, geven karakteristieke bomen een tweede ronde en houden Nederland koeler en groener.

Wij bieden een uniek assortiment laag-, half- en hoogstammen van de hoogste kwaliteit aan. U vindt bij ons alleen karakteristieke volwassene bomen en fruitbomen die gegarandeerd fruit produceren. 

Een oude (fruit)boom is een sieraad voor iedere tuin. U geeft de boom een nieuwe plek, behoudt een stukje historie en natuur en creëert meteen sfeer in uw tuin tijdens alle seizoenen van het jaar. 

Wij leveren aan particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven (zoals hoveniers, tuinarchitecten, projectontwikkelaars en groenbedrijven) door heel Nederland en West-Europa.

Douwe Dokter over zichzelf en zijn bomenbedrijf

Na het doorlopen van de Landbouwschool begon ik mijn carrière ooit als perenteler in het Friese Tzummarum.

Ik nam daar rond 1995 het bedrijf van mijn vader over op de gronden waar mijn opa ooit was begonnen als akkerbouwer en veeboer.

Al vrij snel besloot ik een andere weg in te slaan en sinds 2010 is het bedrijf DouweDokter.nl gevestigd in Noordbeemster (Noord-Holland)  en richten wij ons voornamelijk op de aan- en verkoop en het (ver)planten van oude (fruit)bomen.

Wij kopen historische (fruit)bomen uit oude boomgaarden op en rooien, transporteren en (ver)planten de unieke bomen geheel in eigen beheer.

Het zijn vaak oude rassen en grote bomen die inmiddels niet meer gekweekt worden, aangezien er in de professionele fruitteelt steeds meer vraag is naar kleinere bomen.

Op die manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan het behoud van oude rassen en historische (fruit)bomen en een koeler en groener Nederland.

Interesse? Vragen? Afspraak maken? Wij staan u graag te woord.

Klik hier voor onze contactgegevens en bel, mail of app ons. U kunt uiteraard ook ons contactformulier invullen.